Openingstijden

Wo - Zo: 17:00 – 22:00

Verhalen van vroeger en verhalen van nu

Over Het Witte Paard

Als je binnenkomt in Het Witte Paard, voelt het alsof je éven in 1777 bent – het jaar dat commandeur Marten Jansen het avontuur opzocht. Héél even maar. Want zodra de menukaart voor je neus ligt, zit je meteen weer midden in het nu. 

De bediening legt je uitgebreid uit wat het Menu du Chef vandaag is. Welke wijn daarbij past? Daar kan Lilian je wel het een en ander over vertellen. Chefs Jacco en Jacco doen ondertussen in de keuken hun uiterste best om een gerecht neer te zetten waar ze trots op zijn. Met mooie, eerlijke producten die je niet overal kunt eten. Zodat elke gast met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Verse Amelander producten

We gebruiken zoveel mogelijk producten van het eiland. En uit de Waddenzee natuurlijk. Bijvoorbeeld kaas, mosterd, kokkels, meerval en bier. We zijn dan ook aangesloten bij Amelands Produkt: een organisatie die Amelander leveranciers en restaurants bij elkaar brengt en zich inzet voor de lokale producten van het eiland.  

Het verhaal van Het Witte Paard is een verhaal over de geschiedenis. Van commandeur Jansen, een dramatische schipbreuk en een monumentaal pand. Maar het verhaal gaat vandaag de dag verder in het restaurant. Met de elementen van vroeger en het beste van nu. Kom je aan boord?

Team

Maak kennis met onze bemanning

Ambassadeurs van het Amelands Produkt

Onze leveranciers

Amelander bierbrouwerij

Bier en cranberrylikeur
De ambachtelijke Amelander bierbrouwerij met het gezellige proeflokaal staat in de uitgestrekte weilanden tussen Ballum en Nes. Al meer dan 10 jaar worden hier verschillende uitzonderlijke en speciale Amelander bieren gebrouwen door Doeke en Eva Visser.

De kaasboerderij

Boerenkaas en boerenijs
Midden in de groene uitgestrekte weilanden tussen Hollum en Ballum staat de prachtige kaasboerderij. Daar maken Johannes en Sanne de heerlijkste Amelander kazen en verrukkelijk boeren ijs.

Vishandel Metz

Vers uit de zilte zee
Vishandel Metz bestaat sinds 1972 als traditioneel familiebedrijf. Het begon als een kleine winkel maar is sindsdien uitgegroeid tot een veelzijdige vishandel in Nes en Hollum. Ook leveren zij vis aan restaurants over het gehele eiland.