Amelands genieten
Menu du Chef
Het Menu du Chef is een verrassingsmenu dat onze keukenbrigade voor je samenstelt. Altijd anders, maar altijd barstensvol streek- en seizoensproducten. Bestel het menu per tafel om er écht Amelands van te genieten. Heb je een allergie, eet je vegetarisch of heb je andere wensen? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee.

3 GANGEN
€ 44.50
- Bijpassend wijnarrangement € 21.50
4 GANGEN
€ 55.50
- Bijpassend wijnarrangement € 26.50
5 GANGEN
€ 63.50
- Bijpassend wijnarrangement € 32.50
HET ZEE MENU
€ 63.50
Laat u verrassen door wat de zee ons brengt
- Bijpassend wijnarrangement € 32.50
- Bijpassend wijnarrangement € 32.50
Voorgerechten
Koud

Zeebaars - Granny smith
€ 17.50
Ceviche van zeebaars, appel, zeekraalolie, crème fraîche, haring kaviaar, krokante Hollandse garnaal en rode peper
Carpaccio - Tonijn
€ 16.50
Gemarineerde rib-eye, tonijnmayonaise, pompoenpitten, kappertjes en basilicumolie
Venkel - Gele paprika
€ 15.50
Gekonfijte venkel, appel/kiwi chutney,
Amsterdams zuur, noten en sinaasappel sherry
Kalf - Scampi
€ 16.50
Gerookt kalf, garnaal, parelcouscous,
Enoki, gebrande bloemkool en wasabi mayonaise
Paling - Buikspek
€ 19.50
Gerookte paling, gelakte buikspek, eendenlever, kastanje boleet, 5 spices mayonaise en parels van groene appel
Opfrissertje
€ 8.50
Grappa, prosecco, en ijs van limoen
Voorgerechten
Warm

Kropsla - Rucola
€ 8.50
crème soep van kropsla, sjalot, tijm, room en rucolaolie
Bisque
€ 9.50
Garnalensoep met Noorse garnaal en crème van mierikswortel
Eendenlever - Appel
€ 23.50
Op veler verzoek, met gekarameliseerde appel, calvados, balsamico en rode wijnjus
Coquilles - Pedro Ximinez
€ 19.50
Knolselderij, in PX-sherry gewelde rozijnen, hazelnoot, rivierkreeft
Duif - Bacon
€ 17.50
Filet van houtduif, kool in beurre noisette,
Parmezaan, gevogelte jus en gerookte bacon
Zwezerik - Hachee
€ 20.50
Kalfszwezerik, hachee van rund, nashipeer, cranberry en jus van rode biet
Uit de zee
Hoofdgerechten

Zeebarbeel - Rivierkreeft
€ 25.50
Filet, salade van gerookte wortel en zeewier, rivierkreeft en spicy saus van Hollandse garnaal
Noordzeevis
Dagprijs
Wat onze visboer Hendrik vers binnenkrijgt… tarbot of schol of tong of tongscha in z’n geheel
Kabeljauw - Sereh
€ 26.50
Filet, rode rijst uit de Camargue,
citroengras, kokos en sesam met yuzu
Scampi - Coquille - Gamba
€ 30.50
Onze klassieker, in knoflook, gemberrisotto, kokkels en vanilleolie
Zeebaars - Steranijs
€ 26.50
Filet van baars, tapenade van bleekselderij en tomaat, bouillon van sjalot en steranijs en vinaigrette van zeekraal
Friet - Mayo
€ 5.00
Van het land
Hoofdgerechten

Eendenborst - Duindoorn
€ 26.50
Borstfilet, zoete aardappel, pistache kruim, duindoorn en een saus van sinaasappel
- Extra eendenlever € 9.50
- Extra eendenlever € 9.50
Entrecote - Knoflook
€ 26.50
Lende steak van Iers rund (250gr), gekonfijte knoflook en saus van gerookte knoflook
Tournedos - Port
€ 36.50
Haasbiefstuk van regionaal vlees met een Kopke port saus
- Extra eendenlever € 9.50
- Extra eendenlever € 9.50
Lam - Snijbiet
€ 29.50
Lamsrack en rump, biet, Hollumer mosterd, balsamico en saus van knoflook en rozemarijn
Iberico - Chorizo
€ 26.50
Rug van het Iberico varken, krokant van chorizo, bospeen, balsamico en jus
Friet - Mayo
€ 5.00
Vegetarische
Hoofdgerechten

Groente Curry
€ 22.50
Curry, Roseval aardappel, bloemkool, tomaat kikkererwten en naanbrood
Ravioli - Paddestoel
€ 22.50
Ravioli gevuld met spinazie en ricotta, paddenstoel, noten en gepofte groene rijst
Geitenkaas - Rood fruit
€ 22.50
gegratineerd met eilander honing, bessen, appel en walnoten op salade
Friet - Mayo
€ 5.00
Verfrissende
Nagerechten

Ananas - Framboos
€ 11.50
Ananas, framboos ijs, kletskop van boterkoek, kokos, mascarpone en verbena
Hagedoan - Sûkerbrood
€ 12.50
Krokant van suikerbrood, Eilander dúmkes ijs, crumble van dúmkes en een glaasje eigen gemaakt duindoornlikeur
Peer - Chocolade
€ 11.50
Peer, ijs van witte chocolade, ganache, pistache, cacao en rode peper
Oud Hollands Entertainment
€ 17.50
Jenever 1 jaar, Jenever gerijpt op sherry Oloroso vaten en een mooie Jenever Peated American Oak met kruidnagel kaas van het eiland
Kaas
€ 17.50 - 20.50
Amelander kaas, regio kaas, buitenlandse kaas, vijgenbrood en appelstroop
- 5 kaas soorten € 17.50
- 7 kaas soorten € 20.50
- Oude Port 10 jaar € 7.90
- 5 kaas soorten € 17.50
- 7 kaas soorten € 20.50
- Oude Port 10 jaar € 7.90
Koffie
€ 2.90
Lekkernijen
€ 5.90
Kindermenu

Pannenkoek
€ 7.50
Met stroop en poedersuiker
Kroket of Frikandel
€ 9.50
Met patat en appelmoes
Schnitzel
€ 11.50
Met patat, mayonaise en appelmoes
Kipnuggets
€ 9.50
Met patat, mayonaise en appelmoes
Broodje hamburger
€ 10.50
Met patat, mayonaise en appelmoes
Pasta bolognaise
€ 9.50
Kinderijs met verrassing
€ 6.50
Vanille-ijs met rode saus en slagroom