• KOUDE VOORGERECHTEN

    GEITENKAAS & ROOD FRUIT   10,50
    gegratineerd met eilander honing, bessen, walnoten en tijm op salade


    HERT & EILANDER GANS 13,50
    gerookt, kumquat, duindoorn en
    creme van Doetie kaas “lytsewyte”


    CARPACCIO & TONIJN 13,50
    dungesneden gemarineerde rib-eye, met pijnboompitten,
    tonijnmayonaise, kappertjes en basilicumolie


    PALING & MEERVAL & EENDENLEVER   17,50
    gerookte paling, Amelander meerval, eendenlever, witlof
    en groene appel


    WAD & WAD & NOORDZEE 16,50
    Waddenoester, Waddengarnaal, Noordzee zeebaars, zeewier, oesterblad,
    ansjovis crème en olie van dennentopjes


    ZALM & ZALM & ZALM    13,50
    op 3 manieren bereid met zoetzure citroenpuree,
    gedroogde zeesla, radijs en mierikswortel


     





  • WARME VOORGERECHTEN

    VERGETEN GROENTEN 7,50
    romige bouillon, gerookte gans
    en kruiden crème


    BISQUE 8,50
    garnalensoep met Noorse garnaal
    en crème van mierikswortel


    EENDENLEVER   16,50
    krokant suikerbrood en aceto balsamico


    COQUILLES & AMELANDER SPEK 16,50
    zeewier, grapefruit en wasabi


    KWARTEL & KNOL  16,50
    borst van kwartel, knolpuree, beukenzwammetje en
    sherry jus


     



  • SPOOM


    FRIS TUSSENDOORTJE  5,50
    van zwarte bes sorbetijs, prosecco en bosbes


    KINDERGERECHTEN

    PANNENKOEK 5,50
    PASTA BOLOGNAISE 7,50
    KROKET OF FRIKANDEL met patat en appelmoes 7,50
    KIPNUGGETS OF BIEFSTUK met patat en appelmoes 8,50
    HAMBURGER met patat en appelmoes 8,50
    KINDERIJS met verrassing 4,50


  • UIT DE ZEE

    ZEEBAARS & SCAMPI  23,50
    filet, vlinder van scampi, geraspte venkel en
    tomatencoulis


    DAGVERSE TARBOT of ZEETONG dagprijs
    wat de markt ons brengt


     KABELJAUW & HARING 23,50
    rugfilet, haring crème, gekonfijte bloemkool, haringeitjes en
    saus van Waddengarnaal


    ROODBAARS & CHORIZO   22,50
    filet, chorizo tapenade, zeekraal, roze garnaal en
    Hollandaise saus


    SCAMPI & COQUILLE & GAMBA   27,50
    in knoflook gebakken op gember risotto,
    kokkels en vanilleolie

     

  • VAN HET LAND

    GROUSSE  & VLIER 23,50
    sneeuwhoen, pompoen, eendenlever, saus van
    vlierbes


    EENDENBORST & BOERENMEISJES 22,50
    gebakken met gemarineerde abrikozen en jus van sinaasappel en balsamico


    HERT & PEDRO XIMENEZ  23,50
    biefstuk, gecarameliseerde rode biet, pistache en saus van
    Pedro Ximenez


    IERSE RIB EYE  24,50
    gemarmerde steak van Black Angus met zoete aardappel
    en bearnaise saus


    LAMRIBSTUK  29,50
    uit de oven met knoflook, honing-tijm, basilicum, Hollumer mosterd
    en rode wijn saus


    SUCADE & PRUIM 23,50
    op lage temperatuur gegaarde Schotse sucade,
    pruimen, rode wijn saus en iets whisky


  • VEGETARISCH

    LASAGNE  21,50
    met aubergine, courgette, pomodori tomaten,
    gegratineerd  met Fryske tynjetaler kaas


    RISOTTO & BLAUWE WOLVEGA  20,50
    met tomaat, paddenstoel, rozijnen en kroepoek


    GRANDE SALADE  20,50
    met noten, Amelander kaas, tomaat
     en honingmosterd vinaigrette

    al onze hoofdgerechten worden geserveerd
    met aardappel, rabarber en groente.


    Friet met mayo 3,50


  • NAGERECHTEN

    SÛKERBROOD & BOFFERT   9,50
    in roomboter gebakken, met vanillesaus, ijs van
    Amelander dûmkes en Frangelico


    CLEMENTINE & GIN-TONIC 9,50
    mandarijn, granité van gin-tonic, kaneelijs, pecannoten en
    vanille olie    


    PEER & CHOCOLA  11,50
    gemarineerde peer, ijs van witte chocola, krullen van puur
    en een glaasje poire William


    WHISKY & PROEVEN  16,50
    proeverij van drie soorten malt whisky met
    oude Fryslaner en pure chocolade


    KAAS 15,50
    Amelander kaas, regio kaas, buitenlandse kaas
    vijgenbrood en appelstroop
    Oude port 4,90


    ABRIKOOS & LAVENDEL  9,50
    ijs van abrikoos, lavendel honing, crumble en boerenmeisjes


    KOFFIE  2,30
     bonbons per 3 stuks  4,50