• GAZPACHO – AVOCADO
    Gazpacho van avocado, veldzuring,
    Amelander yoghurt en rode bietscheut
    7.5


    CARPACCIO - TONIJN
    gemarineerde rib-eye, tonijnmayonaise,
    pijnboompitten, kappertjes en basilicum olie
    13.5


    COQUILLE - LANGOUSTINE
    dungesneden coquille, langoustine, bloemkool, sinaasappel,
    hazelnoot, krokant van truffelaardappel en olie van dennetopjes
    17.5


    LAM - HOOI
    lam in hooi, bleekselderij mosterd compote,
    gepekelde mango en rozemarijn mayonaise
    15.5


    MAKREEL - MIERIKSWORTEL
    makreel, mierikswortel, komkommer, Amelander yoghurt,
    balsamico, algen
    17.5


     


     





  • WARME VOORGERECHTEN

    BISQUE
    garnalensoep met Noorse garnaal en crème
    van mierikswortel
    8.5


    GEITENKAAS - ROOD FRUIT
    gegratineerd met eilander honing,
    bessen, appel, walnoten op salade
    11.5

    EENDENLEVER - RODE BIET
    aceto balsamico, crème van rode biet en granaatappel
    17.5


    COQUILLES - RIVIERKREEFT
    asperge, rivierkreeft, wakame, vanille
    16.5


    LAMSRIB
    lamskroontje, honing, tijm, edamame, snijboontjes en
    saus van kruidnagel
    17.5


     



  • SPOOM


    TUSSENDOORTJE
    duindoornijs, rode biet en prosecco
    5.5


    KINDERGERECHTEN

    KROKET of FRIKANDEL  7,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    SCHNITZEL  8,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    PANNENKOEK 5,50
    met stroop en poedersuiker

    KIPNUGGETS  8,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    BROODJE HAMBURGER  8,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    PASTA BOLOGNAISE  7,50

    KINDERIJS  met verrassing  5,50
    vanille-ijs met rode saus en slagroom

     


  • UIT DE ZEE

    KABELJAUW - SCHWARTZWALDER
    rugfilet, rucolabouillon, rivierkreeft, zeekraal en
    Schwartzwalder schinken
    23.5


    ZEEBARBEEL
     bouillabaisse, venkel, schelpen, mais,
     garnaal, geroosterde kappertjes
    23.5


    ZEEBAARS - STEURGARNAAL
    filet, steurgarnaal, zeekraal en
    paprika pesto
    23.5


    SCAMPI - COQUILLE - GAMBA
    in knoflook, gember risotto, kokkels en
    vanilleolie
    27.5


     

     

  • VAN HET LAND

    EENDENBORST - BOERENMEISJES
    eendenfilet met gemarineerde abrikoosjes,
    saus van sinaasappel en balsamico
    22.5 extra eendenlever 4.5


    IERSE RIB EYE
    gemarmerde steak van Black Angus, zoete uien
    en bearnaise saus
    24.5


    TOURNEDOS - ROSSINI
    klassieker van de befaamde componist,
    eendelever en sauce Périgueux
    36.5 extra eendenlever 4.5


    SUCADE - PICCALILLY
    `sous vide` gegaarde Schotse sucade, appel, cranberry,
    Amsterdams zoetzuur en rode wijn saus
    25.5


    KALF - ARTISJOK
    kalfslende, artisjok, biet, paddenstoel en
    saus van zwarte knoflook
    23.5


    onze vis en vlees gerechten worden geserveerd
    met aardappel, rabarber en groente.

    friet met mayo
    3.5


  • VEGETARISCH

    LASAGNE
    met aubergine, courgette en pomodori tomaten,
    gegratineerd met Fryske tynjetaler kaas
    21.5


    RAVIOLI - PADDESTOEL
    spinazie ricotta ravioli, paddenstoel, noten
    en gepofte groene rijst
    21.5


    GRANDE SALADE
    met noten, Amelander kaas, tomaat
     en honing-mosterd vinaigrette
    19.5

    onze vegetarische gerechten worden met
    bijpassend garnituur geserveerd.


  • DESSERTS

     

    SÛKERBROOD - BOFFERT
     gebakken, vanillesaus, ijs van Amelander dûmkes en Frangelico
    9.5


    PRUIMEN - RODE CHOCOLADE
    pruimen in wijn, rode chocolade, mousse van aardbei,
    ijs van zwarte bes, saus van framboos
    10.5    


    CHOCOLADE - CARAMEL
    chocolade mousse, parfait van caramel en tripel bier,
    passievruchtijs en caramelschotsen
    9.5


    WHISKY - PROEVEN
    dalwhinnie, oban, talisker,
    oude Fryslâner en pure chocolade
    16.5


    KAAS
    Amelander kaas, regio kaas, buitenlandse kaas,
    vijgenbrood en appelstroop
    5 kaas soorten 15.5
    7 kaas soorten 19
    Oude port 
    6


    KOFFIE
    2.5
    bonbons per 3 stuks
    5.5