-
VOORGERECHTEN
GEITENKAAS - ROOD FRUIT
gegratineerd met eilander honing,
bessen, appel en walnoten op salade
13.5
CARPACCIO - TONIJN
gemarineerde rib-eye, tonijnmayonaise,
pijnboompitten, kappertjes en basilicumolie
15.5
GANS - DUINDOORN
gerookte Amelander gans, gemarineerde gele biet, pistache,
kruim van droge Waddenworst en zwarte bes
16.5
PALING - BUIKSPEK
gerookte paling, gelakte buikspek, eendenlever,
kastanjeboleet, 5 spice mayonaise
en parels van groene appel
18.5
TUSSENDOORTJE
prosecco, mango en huisgemaakte duindoorn likeur
7.5
-
WARME VOORGERECHTEN
BLOEMKOOL - CURRY
crèmesoep van bloemkool, vadouvan, curry olie
en krokant van noten
7.5
BISQUE
garnalensoep met Noorse garnaal en crème
van mierikswortel
8.5
EENDENLEVER – RODE BIET
aceto balsamico, crème van rode biet en granaatappel
17.5
COQUILLES – PEDRO XIMINEZ
knolselderij, in PX-sherry gewelde rozijnen, hazelnoot,
rivierkreeft
17.5
HOUTDUIF - YACON
duif, Peruaanse yacon wortel, paddenstoel,
Amsterdamse ui, gevogelte jus en whisky
16.5
WAD – ZEE
schelpen, oester, garnalen, zeekraal en een vleugje Pernod
19.5
-
UIT DE ZEE
ZEEBARBEEL - RIVIERKREEFT
filet, salade van gerookte wortel en zeewier, rivierkreeft en
spicy saus van Hollandse garnaal
24.5
NOORDZEEVIS
wat onze visboer Hendrik vers binnenkrijgt…
tarbot of schol of tong of tongscha
dagprijs
ZEEBAARS – STEURGARNAAL
filet, zuring crème, zure bommen tartaar, mint
en tomatenbouillon
24.5
SCAMPI - COQUILLE - GAMBA
in knoflook, gember risotto, kokkels en
vanilleolie
28.5
ROODBAARS - VADOUVAN
en druppels gerookte knoflook
25.5
Het ZEE menu
laat u verrassen door wat de zee ons brengt
59.5
bijpassend wijnarrangement
28.5
-
VAN HET LAND
EENDENBORST - KIMCHI
saus van kruidnagel en aceto balsamico
24.5
extra eendenlever 4.5
ENTRECOTE - KNOFLOOK
lende steak van Iers rund (250gr), gekonfijte knoflook
en saus van gerookte knoflook
26.5
TOURNEDOS - PORT
haasbiefstuk met een mooie zware portsaus
36.5
extra eendenlever 4.5
LAMSRIB - LAMSRUMP
`sous vide` gegaarde lam, appel, cranberry,
Hollumer mosterd, honing en rode wijn saus
28.5
KALF – SERRANO
kalfsmedaillon, Italiaanse serrano ham, risotto van cacao, salie,
saus van zwarte knoflook
24.5
onze vis en vlees gerechten worden geserveerd
met aardappel, rabarber en groente.
friet met mayo
3.5
-
VEGETARISCH
GROENTE CURRY
curry, Roseval aardappel, bloemkool, tomaat
kikkererwten en naanbrood
22.5
RAVIOLI - PADDESTOEL
spinazie ricotta ravioli, paddenstoel, noten
en gepofte groene rijst
22.5
ARTISJOK - COUSCOUS
salade, gemarineerde artisjok, parel couscous,
gedroogde tomaat en Amelander yoghurt
t
22.5
onze vegetarische gerechten worden met
bijpassend garnituur geserveerd.
-
DESSERTS
TIRAMISU - GROENE THEE
mascarpone, amaretto, Tia Maria, vanille, chocolade,
avocadocrème en groene thee
10.5
HAGEDOAN - SÛKERBROOD
krokant van suikerbrood, Eilander dúmkes ijs, crumble van dúmkes en een glaasje eigen gemaakt duindoornlikeur
12.5
ROOD FRUIT - CITRUS
Gazpacho van rood fruit, cassisschuim, limoen crème
en mandarijnsorbet
10.5
WHISKY - PROEVEN
dalwhinnie, oban, talisker,
oude Fryslâner en pure chocolade
17.5
KAAS
Amelander kaas, regio kaas, buitenlandse kaas,
vijgenbrood en appelstroop
5 kaas soorten 16.5
7 kaas soorten 19
Oude Port 10 jaar 7.5
KOFFIE
2.7
lekkernijen
5.6