• KOUDE VOORGERECHTEN

    GEITENKAAS - ROOD FRUIT
    gegratineerd met eilander honing,
    bessen, appel en walnoten op salade
    10.5


    CARPACCIO - TONIJN
    gemarineerde rib-eye, tonijnmayonaise,
    pijnboompitten, kappertjes en basilicumolie
    13.5


    PALING - MEERVAL - EENDENLEVER
    gerookte paling, Amelander meerval, eendenlever,
    witlof en groene appel
    17.5


    ZALM - ZALM - ZALM
    gemarineerd, gerookt en puur, met zoetzure citroenpuree,
    gedroogde zeesla, radijs en mierikswortel
    14.5


    WAD - NOORDZEE
    Waddenoester, Waddengarnaal, Noordzee zeebaars, zeewier,
    oesterblad, ansjovis crème en olie van dennentopjes
    16.5


     


     





  • WARME VOORGERECHTEN

    CEVENNEN - SLAGER YTSMA
    romige bouillon van Franse zoete ui, basilicum
    Amelander droge worst en spek
    7.5


    BISQUE
    garnalensoep met Noorse garnaal en crème
    van mierikswortel
    8.5

    EENDENLEVER- ABRIKOOS
    ui, aceto balsamico en saus van sinaasappel
    16.5


    COQUILLES - AMELANDER SPEK
    asperge, Hollandse garnaal, zeewier, vanille
    16.5


    ANJOU DUIF - KNOL
    duif uit de Loire, knolpuree, beukenzwam en Pedro Ximénez
    18.5


     



  • SPOOM


    TUSSENDOORTJE
    Passievruchtijs en prosecco
    5.5


    KINDERGERECHTEN

    KROKET of FRIKANDEL  7,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    SCHNITZEL  8,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    PANNENKOEK 5,50
    met stroop en poedersuiker

    KIPNUGGETS  8,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    BROODJE HAMBURGER  8,50
    met patat, mayonaise en appelmoes

    PASTA BOLOGNAISE  7,50

    KINDERIJS  met verrassing  5,50
    vanille-ijs met rode saus en slagroom

     


  • UIT DE ZEE

    GRIET - RIVIERKREEFT
    filet, gekonfijte bloemkool, kreeftenstaartjes en
    saus van Waddengarnaal
    24.5


    ZEEBAARS - RISOTTO
    filet, risotto met lamsoren, pijnboompitten en
    tomatencoulis
    23.5


     SCAMPI - COQUILLE - GAMBA
    in knoflook gebakken op gember risotto,
    kokkels en vanilleolie
    27.5


    ROODBAARS - CHORIZO
    filet, chorizo tapenade, zeekraal, rose garnalen
    Hollandaise saus
    22.5


     

     

  • VAN HET LAND

    EENDENBORST - BOERENMEISJES
    gebakken met gemarineerde abrikoosjes,
    en saus van sinaasappel en balsamico
    22.5


    KALF - SCAMPI
    kalfsoester, scampi, zeewier en
    saus van Hollandse garnaal
    23.5


    IERSE RIB EYE
    gemarmerde steak van Black Angus, bietjes
    en béarnaise saus
    24.5


    LAM - LAM
    ribstuk en rump op de bekende wijze, honing-thijm,
    basilicum, Hollumer mosterd en rode wijn saus
    28.5


     


     


  • VEGETARISCH

    LASAGNE
    met aubergine, courgette en pomodori tomaten,
    gegratineerd met Fryske tynjetaler kaas
    21.5


    RISOTTO - BLAUWE WOLVEGA
    met tomaat, paddestoel, rozijnen en kroepoek
    20.5


    GRANDE SALADE
    met noten, Amelander kaas, tomaat
     en honingmosterd vinaigrette
    19.5

    onze vis en vlees gerechten worden geserveerd
    met aardappel, rabarber en groente.

    friet met mayo
    3.5


  • DESSERTS

     

    SÛKERBROOD - BOFFERT
     gebakken, vanillesaus, ijs van Amelander dûmkes en Frangelico
    9.5


    CITRUS – GIN-TONIC
    citrusfruit, granite van gin-tonic, kaneelijs,
    pecannoten en vanilleolie
    10.5    


    RABARBER - CHOCOLA
    rabarber parfait, ijs van witte chocola, krullen van puur,
    salie en noten
    9.5


    WHISKY - PROEVEN
    proeverij van drie soorten malt whisky met
    oude Fryslâner en pure chocolade
    16.5


    KAAS
    Amelander kaas, regiokaas, buitenlandse kaas
    vijgenbrood en appelstroop
    15.5
    Oude port 
    6


    KOFFIE
    2.5
    bonbons per 3 stuks
    4.5