Amelands genieten
Menu du Chef
Het Menu du Chef is een verrassingsmenu dat onze keukenbrigade voor je samenstelt. Altijd anders, maar altijd barstensvol streek- en seizoensproducten. Bestel het menu per tafel om er écht Amelands van te genieten. Heb je een allergie, eet je vegetarisch of heb je andere wensen? Dan houden we daar natuurlijk rekening mee.
3 GANGEN
€ 53.50
- Bijpassend wijnarrangement € 25.50
4 GANGEN
€ 63.50
- Bijpassend wijnarrangement € 31.50
5 GANGEN
€ 75.50
- Bijpassend wijnarrangement € 37.50
HET WADDEN MENU
€ 75.50
Laat u verrassen door wat de zee ons brengt
- Bijpassend wijnarrangement € 37.50
- Uit te breiden met kaasselectie € 14.50
- Bijpassend wijnarrangement € 37.50
- Uit te breiden met kaasselectie € 14.50
Voorgerechten
Koud
ZEEBRASEM – THOM KHA KAI
€ 17.50
ceviche van brasem, crème van Thaise bouillon, sereh, wasabi
radijs, zoete ui en kruidenolie
- Extra oester €3,50
- Extra oester €3,50
HERT - UMEBOSHI
€ 17.50
tartaar van hert, crème van umeboshi, mosterdzaad,
Amsterdams zuur en bloedworst krokant
PADDENSTOEL - KWEEPEER
€ 16.50
diverse bereidingen van paddenstoel, aardpeer, witlof,
en oud Hollandsche kweepeer
PALING - BUIKSPEK
€ 19.50
gerookte paling, gelakte buikspek, eendenlever,
kastanjeboleet, 5 spices mayonaise
en parels van groene appel
TONIJN – VITELLO
€ 17.50
licht gebrande tonijn, furikake, kapperappeltjes,
kalfsmayonaise, tempura, sesam, wasabi en gepekelde citroen
Waddenoester
€ 4.80
Tussendoortje
€ 9.50
prosecco, grapefruit, Campari en mandarijnijs
Voorgerechten
Warm
PADDENSTOEL – BIESLOOK
€ 9.50
romige bouillon van paddenstoel, Roseval aardappel,
witte ui en olie van bieslook
BISQUE
€ 9.50
bouillon van Hollandse garnaal, rivierkreeft,
crème van mierikswortel
EENDENLEVER - KERS
€ 25.50
voor de liefhebber, eendenlever, crème van kers, crème fraîche, balsamico en een jus van Banyuls
COQUILLES - ZEEKRAAL
€ 19.50
Brugse Ganda ham, puree van kabeljauw, komkommer,
beurre blanc met zeekraal
ROODPOOTPATRIJS - ROZENBOTTEL
€ 19.50
filet van patrijs, pootje in ganzenvet gegaard, knolselderij,
crouton van Amelander pof en saus van rozenbott
GARNAAL – VENKEL
€ 21.50
Argentijnse garnaal, gerookte venkel, zoetzure koolraap,
room en saus van Hollandse garnaal
Uit de zee
Hoofdgerechten
RODE MUL - CITROENGRAS
€ 27.50
filet in een Thaise bouillon, artisjokhart, rijstnoedels,
sinaasappel en sereh
ZEEBAARS - MOSSEL
€ 28.50
filet van zeebaars, gesmoorde prei,
bouillon van tomaat en olie van jalapeno en spinazie
SCAMPI - COQUILLE - GAMBA
€ 32.50
onze klassieker, in knoflook, gemberrisotto, kokkels en
vanilleolie
SCHOL - HAZELNOOT
€ 28.50
filet van Noordzee vis, spruitjes, paarse wortel in XO,
velouté van hazelnoot en zeekraal
Van het land
Hoofdgerechten
BOERDERIJ EEND - STERANIJS
€ 27.50
borstfilet, Aziatische groene kool,
en een saus van rode wijn en sterani
- Extra eendenlever € 9.50
- Extra eendenlever € 9.50
HERT - BERENBURG
€29.50
biefstuk, sjalot, hete bliksem van elstar appel,
een saus van jeneverbes en Berenburg
TOURNEDOS - PORT
€ 37.50
haasbiefstuk van regionaal vlees, koolrabi,
met een Kopke port saus
- Extra eendenlever € 9.50
- Extra eendenlever € 9.50
FAZANT - BUIKSPEK
€ 28.50
borstfilet, eigen gemarineerde buikspek, pompoen zoetzuur,
aardappelkaantjes en saus van rozenbottel
Friet met mayonaise
€ 5.50
Groente
€ 4.00
Vegetarische
Hoofdgerechten
GEITENKAAS – BIET
€ 25.50
gebakken geitenkaas op risotto van rode biet,
gemarineerde gele biet en groene pesto
KNOLSELDERIJ – ZWARTE BONEN
€ 25.50
steak van knolselderij, groene kool, edamame, saus van zwarte bonen en dashi-soja
GNOCCHI - OESTERZWAM
€ 24.50
gnocchi, pompoen, oesterzwam, noten,
prei en zwarte olijven
Friet met mayonaise
€ 5.50
Groente
€ 4.00
Onze gerechten worden geserveerd met aardappel en rabarber
Verfrissende
Nagerechten
MANDARIJN - KRUIDKOEK
€ 12.50
mousse van mandarijn, citrusijs, krokant van kruidkoek
pecannoot kruim, gel van kalamansi
en mandarijnzeste
HAGEDOAN - SÛKERBROOD
€ 13.50
krokant van suikerbrood, Eilander dúmkesijs, crumble van dúmkes en een glaasje eigen gemaakt duindoornlikeur
FRAMBOOS - DRAGON
€ 12.50
sorbetijs van framboos, parfait van pistache,
frambozenmousse, meringue, matcha en dragon
PORTUGESE PROEVERIJ
€ 18.50
Kopke fine white met abrikoos, Kopke 10 years old met gerookte amandel en een Quinta de la Rosa 20 years met vijg
Kaas
€ 18.50 - 21.50
selectie Amelander kaas, regiokaas, buitenlandse kaas,
vijgenbrood en appelstroop
- 5 kaas soorten € 18.50
- 7 kaas soorten € 21.50
- 5 kaas soorten € 18.50
- 7 kaas soorten € 21.50
Oude Port 10 jaar
€ 8.20
Koffie & Macaron
€ 3.90
Amelander bonbons
€ 6.90
Kindermenu
Pannenkoek
€ 8.50
Met stroop en poedersuiker
Kroket of Frikandel
€ 9.50
Met patat en appelmoes
Schnitzel
€ 16.50
Met patat, mayonaise en appelmoes
Kipnuggets
€ 10.50
Met patat, mayonaise en appelmoes
Scholfilet
€ 17.00
Met patat, mayonaise en appelmoes
Broodje hamburger
€ 14.00
Met patat, mayonaise en appelmoes
Pasta bolognaise
€ 11.00
Kinderijs met verrassing
€ 7.00
Vanille-ijs met rode saus en slagroom
