• KOUDE VOORGERECHTEN

    GEITENKAAS & ROOD FRUIT   9,50
    gegratineerd met eilander honing, aardbei, bessen, walnoten en tijm op salade


    BOERDERIJ EEND & EILANDER GANS 12,50
    gerookte filet, framboos, boerenmeisjes en
    crème van Doetiekaas “lytsewyte"


    CARPACCIO & TONIJN 12,50
    dungesneden gemarineerde rib-eye, met pijnboompitten,
    tonijnmayonaise, kappertjes en basilicumolie


    WAD & VIS  16,50
    Waddenspel van vis, schaal en schelpdier met een puntje steurkaviaar


    TONIJN & SCAMPI   15,50
    dungesneden tonijn, salade van scampi, Amsterdams zuur en vadouvan mayonaise


    ZALM & ZALM & ZALM    12,50
    op 3 manieren bereid met zoetzure citroenpuree,
    gedroogde zeesla, radijs en mierikswortel


    MEERVAL & MAKREEL& OESTER 16,50
    Waddenoester, zeewier, oesterblad, vanilleolieen wasabi crème





  • WARME VOORGERECHTEN

    POMODORI 7,50
    tomatenbouillon met lenteui
    en basilicum crème


    BISQUE 8,50
    garnalensoep met Noorse garnaal
    en crème van mierikswortel


    EENDENLEVER   16,50
    krokant suikerbrood en aceto balsamico
    (als hoofdgerecht 28,50)


    COQUILLES & AMELANDER SPEK 15,50
    zeewier, grapefruit en wasabi


    WADDEN 16,50
    gestoofde kokkels, Waddenoester,
    diepzee garnaal en een vleugje Pernod


    SLAK & BRUGGE BLOMME  13,50
    wijngaardslakjes, oesterzwam, kruidenolieen
    Belgischekaas



  • SPOOM


    FRIS TUSSENDOORTJE  5,50
    van champagne sorbetijs, prosecco en framboos


    KINDERGERECHTEN

    PANNENKOEK 5,50
    PASTA BOLOGNAISE 7,50
    KROKET OF FRIKANDEL met patat en appelmoes 7,50
    KIPNUGGETS OF BIEFSTUK met patat en appelmoes 8,50
    HAMBURGER met patat en appelmoes 8,50
    KINDERIJS met verrassing 4,50


  • UIT DE ZEE

    ZEEBAARS & SCAMPI  23,50
    filet, vlinder van scampi, geraspte venkel en
    tomatencoulis


    DAGVERSE VIS dagprijs
    wat de markt ons brengt


     ZALM & BARBEEL  22,50
    lauw gerookte zalm, zeebarbeel, inktvis,
    kappertjes en saffraan


    WIJTING & MOSTERD  21,50
    filet uit de oven met sjalot, trostomaat,
    limoenzeste en bearnaisesaus


    SCAMPI & COQUILLE & GAMBA   27,50
    in knoflook gebakken op gember risotto,
    kokkels en vanilleolie


    SCHELVIS & OESTER  21,50
    Waddenoester met gestoofde schelvis, spiering
    zeekraal en beurre blanc

  • VAN HET LAND

    IBERICO  VARKEN  21,50
    medaillon en lichtgerookte nek met Amelander grillspek,
    zoete uien en saus van rode wijn


    EENDENBORST & BOERENMEISJES 21,50
    gebakken met gemarineerde abrikozen en jus van sinaasappel en balsamico


    KALFSOESTER & WANG  23,50
    malse oester, gestoofde wang, appel, zoetzuur en
     jus de veau


    IERSE RIB EYE  24,50
    gemarmerde steak van Black Angus met zoete aardappel
    en bearnaise saus


    LAMRIBSTUK  29,50
    uit de oven met knoflook, honing-tijm, basilicum, Hollumer mosterd
    en rode wijn saus


    SUCADE & PRUIM 23,50
    op lage temperatuur gegaarde Schotse sucade,
    pruimen, saus van rode wijn, besprenkeld met whisky


  • VEGETARISCH

    LASAGNE 19,50
    met aubergine, courgette en pomodori tomaten,
    gegratineerd met Fryske Tynjetaler kaas


    RISOTTO & BLAUWE WOLVEGA  18,50
    met tomaat, paddenstoel, rozijnen en kroepoek


    GRANDE SALADE  16,50
    grote salade met noten, Amelander kaas, tomaat
    en honing-mosterd vinaigrette

    al onze hoofdgerechten worden geserveerd
    met aardappel, rabarber en groente.


    Friet met mayo 3,50


  • NAGERECHTEN

    SÛKERBROOD & BOFFERT  8,50
    in roomboter gebakken, met vanillesaus, ijs van
    Amelander dûmkes en frangelico


    ZOETHOUT & BLOEDSINAASAPPEL 9,50
    zoethout parfait, ijs van bloedsinaasappel, witte chocolade en framboos    


    CARAMEL & CHOCOLA  11,50
    caramelijs met chocolade, zoete grapefruit, mint en
    een glaasje Bottega cioccolatanero


    WHISKY & PROEVEN  15,50
    proeverij van drie soorten malt whisky met
    oude Fryslâner en pure chocolade


    KAAS 13,50
    Friese kaas, Amelander kaas, Franse kaas,
    vijgenbrood en appelstroop
    oude port suggestie 4,90


    PASSIEVRUCHT & COCOS  8,50
    parfait van passievrucht, ijs van cocos, koffie en
    roze peper


    KOFFIE  2,20
     bonbons per 3 stuks  4,50