• KOUDE VOORGERECHTEN

    GEITENKAAS & ROOD FRUIT   9,50
    gegratineerd met eilander honing, aardbei, bessen,
    walnoten en tijm op salade


    EILANDER GANS & CRANBERRY  11,50
    gerookte filet, cranberry, duindoorn, kumquat en
    crème van Doetiekaas “lytsewite"


    CARPACCIO & TONIJN 12,50
    dungesneden gemarineerde rib-eye, met pijnboompitten,
    tonijnmayonaise en kappertjes


    WAD & VIS  16,50
    Waddenspel van vis, schaal en schelpdier met
    een puntje steurkaviaar


    TONIJN & IBERICO  15,50
    zeewier, sereh, mango en dille


    ZALM & ZALM & ZALM    12,50
    op 3 manieren bereid met zoetzure citroenpuree,
    gedroogde zeesla, radijs en mierikswortel








  • WARME VOORGERECHTEN

    OESTERZWAM & DROGE WORST  6,50
    romige bouillon met rasp van eilander
    droge worst


    BISQUE 7,50
    garnalensoep met Noorse garnaal
    en crème van mierikswortel


    EENDENLEVER   16,50
    met appel, kumquat en saus van Calvados
    (als hoofdgerecht 28,50)


    COQUILLES EN ZEESLA   15,50
    Amelander buikspek, gepofte trostomaat,
    Wakame en balsamico druppels


    WADDEN 16,50
    gestoofde kokkels, Waddenoester, zeewier,
    diepzee garnaal en een vleugje Pernod


    DUIF & SINAASAPPEL  13,50
    filet op zuurkool, sinaasappel, rozemarijn en pistache



  • SPOOM


    FRIS TUSSENDOORTJE  4,50
    van mango, witte wijn en cointreau


  • UIT DE ZEE

    ZEEBAARS & ZEEKRAAL 22,50
    gebakken filet met tapenade van tomaat, olijven en knoflook


    DAGVERSE VIS dagprijs
    wat de markt ons brengt


    HEILBOT & ZEEBARBEEL & THAILAND  24,50
    filet met tom kai kai, sereh, limoen en cashew noot


    WIJTING & MOSTERD  21,50
    filet uit de oven met sjalot, trostomaat,
    limoenzeste en bearnaisesaus


    SCAMPI & COQUILLE & GAMBA   27,50
    in knoflook gebakken op gember risotto,
    kokkels en vanilleolie


     

  • VAN HET LAND

    IBERICO  VARKEN  20,50
    medaillon en lichtgerookte nek met Amelander grillspek,
    zoete uien en saus met jeneverbes


    EENDENBORST & APPEL 21,50
    gebakken met compote van appel en framboos
    met saus van calvados


    HERT & ERYNGII  23,50
    hertenbiefstuk met koningsoesterzwam, pruimen
    en saus van bosbessen


    SIMMENTALER RIB EYE  24,50
    karaktervol rund uit de Alpen met zoete aardappel
    en groene peper saus


    LAMRIBSTUK  29,50
    uit de oven met knoflook, honing-tijm, basilicum, Hollumer mosterd
    en rode wijn saus


    GROUSSE & JACHTBITTER  23,50
    sneeuwhoen op hete bliksem, Amsterdamse uien,
    cranberry en jachtbittersaus


  • VEGETARISCH

    LASAGNE 19,50
    met aubergine, courgette en pomodori tomaten,
    gegratineerd met Fryske Tynjetaler kaas


    RISOTTO & BLAUWE WOLVEGA  18,50
    met tomaat, paddenstoel, rozijnen en kroepoek


    GRANDE SALADE  17,50
    grote salade met noten, Amelander kaas, tomaat
    en honing-mosterd vinaigrette

    al onze hoofdgerechten worden geserveerd
    met aardappel, rabarber en groente.


    Frietes extra 1,50


  • NAGERECHTEN

    SÛKERBROOD & BOFFERT  8,50
    in roomboter gebakken, met vanillesaus, ijs van
    Amelander dûmkes en frangelico


    ROOD = LIEFDE  11,50
    een fantasie van rode vruchten
    met een glaasje likeur   


    CARAMEL & CHOCOLA  11,50
    caramelijs met chocolade, zoete grapefruit, mint en
    een glaasje Bottega cioccolatanero


    WHISKY & PROEVEN  15,50
    proeverij van drie soorten malt whisky met
    oude Fryslâner en pure chocolade


    KAAS 13,50
    Friese kaas, Amelander kaas, Franse kaas,
    vijgenbrood en appelstroop
    oude port suggestie 4,90


    STOOFPEER & KANEEL   8,50
    ijs van stoofpeer, parfait van kaneel
    en kruim van Amelander “bladjes”


    KOFFIE  2,20
     bonbons per 3 stuks  4,50